¿Qué necesitamos saber sobre el aluminio?

Què necessitem saber sobre l’alumini?

L‘alumini és un dels materials més utilitzats a tot el món. Des dels satèl·lits especials fins als utensilis més típics, com són els calaixos de la cuina. Són moltes les aplicacions amb les quals compta aquest tipus de materials. Tantes, que és habitual que es desconeguin els mateixos.

Com saps, des de Pra & Par som especialistes en tancaments i en una gran quantitat d’usos que es poden aplicar. A continuació, et comptem tot el que has de saber per a deixar-te seduir per aquesta mena d’opcions.

Un material apte per a tota mena d’usos
El primer element que has de tenir en compte és que, en el seu estat més pur, l’alumini és tan blanc com mal·leable. Sent un dels materials més utilitzats per a fabricar cables elèctrics i làmines de naturalesa molt prima, entre molts altres usos. A més, és important que tinguis en compte que ens trobem davant un gran conductor de calor i d’electricitat.
Cada vegada són més els aliatges que podem trobar a partir d’aquest. Una situació especialment característica si es té en compte que és present en multitud de manifestacions i objectes que utilitzem en el nostre dia a dia amb una gran assiduïtat.
Part del nostre dia a dia
No és cap secret per a ningú que l’alumini està consolidat com un dels metalls que forma part del nostre dia a dia. Per això, és habitual la seva aplicació en una gran quantitat d’indústries. Una de les més destacades és la indústria automotriu, sent una solució per a reemplaçar totes aquelles parts que anys enrere es fabricaven utilitzant l’acer o l’alumini.
A més, convé saber que és precisament la seva lleugeresa permet incrementar al màxim l’estalvi de combustible. Una de les raons per les quals la indústria automobilístic ha acabat per rendir-se a la seva aplicació.
Per a fer-te una idea de la seva importància i la seva presència en el transport aeri, és convenient que coneguis que fins al 80% del pas de l’avió de passatgers sense cap mena de càrrega d’alumini.
Quines són les seves principals propietats?
  • Pes: Com ja hem esmentat, ens trobem davant un material que destaca especialment per la seva lleugeresa.
  • Resistent a la corrosió: L’alumini genera naturalment una capa protectora d’èxit i resulta especialment resistent a la corrosió.
  • Conductivitat tèrmica i elèctrica: Ens trobem davant un material que crida l’atenció per la seva capacitat com a conductor.
  • Reflectivitat: L’alumini és un bon reflector, tant de llum visible com de calor.
  • Ductilitat: L’alumini és un material dúctil i té un baix punt de fusió de densitat.
  • Impermeable i vàter: El paper d’alumini compta amb una gran capacitat com a impermeable i vàter.
  • Reciclabilitat: Finalment, és important tenir en compte que ens trobem davant un material que compta amb una gran capacitat de reciclatge. Un dels elements que crida l’atenció en una societat cada vegada més sensibilitzada amb aquesta mena de situacions.